Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Η Amazon εγκαινιάζει σιδηροδρομική υπηρεσία σε συμφωνία με τους ιταλικούς κρατικούς σιδηροδρόμους


  .

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon κατέληξε σε συμφωνία με τους ιταλικούς κρατικούς σιδηροδρόμους. Μαζί, ξεκινούν μια σιδηροδρομική υπηρεσία για τη μεταφορά προϊόντων μεταξύ κέντρων διανομής στην Ιταλία και τη Γερμανία με τρένο. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO2 της αγοράς.

ecommercenews.eu

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Amazon ανακοίνωσε ήδη ότι χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τις σιδηροδρομικές και θαλάσσιες μεταφορές στην Ευρώπη. Συνολικά, η εταιρεία θέλει να μεταφέρει προϊόντα μέσω πάνω από 100 σιδηροδρομικών λωρίδων και περισσότερων από 300 θαλάσσιων διαδρομών.

Δύο διαδρομές

Τώρα, η διαδικτυακή αγορά ανακοίνωσε μια συμφωνία με τον ιταλικό κρατικό σιδηρόδρομο Ferrovie dello Stato (FS). Δημιουργούν δύο δρομολόγια: ένα από το Ντούισμπουργκ στη Γερμανία προς την Πομέτζια στην Ιταλία και ένα από το Χέρνε της Γερμανίας στη Βερόνα της Ιταλίας.

Συνολικά, θα υπάρχουν εννέα εβδομαδιαία τρένα και στα δύο δρομολόγια.

Η θυγατρική της FS Mercitalia Intermodal θα παρέχει τρία τρένα την εβδομάδα στην πρώτη διαδρομή. Στο δεύτερο δρομολόγιο θα εκτελούνται έξι τρένα εβδομαδιαίως, που παρέχονται από την TX Logistik. Αυτή είναι μια άλλη εταιρεία FS. Σύμφωνα με τους ιταλικούς κρατικούς σιδηροδρόμους, αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 9.000 τόνους ετησίως, σε σύγκριση με τις οδικές μεταφορές.

Γεωγραφία της Ιταλίας ευεργετική

«Η γεωγραφία της Ιταλίας και οι ισχυρές αλπικές συνδέσεις την τοποθετούν ως βασικό παράγοντα για την απελευθέρωση των πλεονεκτημάτων ενός αναπτυσσόμενου τομέα διατροπικών σιδηροδρόμων», δήλωσε ο Lorenzo Barbo, Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Italia Logistics. «Η επέκταση της συνεργασίας μας με τη Mercitalia μας επιτρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω βιώσιμες πρακτικές εφοδιαστικής και να αυξήσουμε τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών μας τοποθεσιών».

«Η επέκταση της συνεργασίας μας μάς επιτρέπει να αναπτύξουμε βιώσιμες πρακτικές εφοδιαστικής».

Για την ίδια την εταιρεία τρένων, η διαδρομή με τη Γερμανία ταιριάζει με τα επιχειρηματικά της σχέδια. «Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις από και προς τη Γερμανία αποτελούν μέρος του στρατηγικού μας σχεδίου, ευθυγραμμισμένο με τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 30% των εμπορευμάτων να μεταφέρονται σιδηροδρομικώς έως το 2030», δήλωσε η Sabrina de Filippis, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Mercitalia Logistics.

sidirodromikanea.blogspot.com